Resultat 1 till 18 av 18

Ämne: Stämapparat som plugin?

  1. #1
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator

    Stämapparat som plugin?

    Hej bullen.

    Jag har massa gamla analoga syntar där många av dem stämmer ur sig mellan varje session. Jag får alltid lägga en kvart på att stämma "problembarnen" - även när de väl värmt upp sig.

    Min fråga är:

    Finns det någon tuner / stämapparat-plugin i Logic, där man enkelt skulle kunna lägga upp ett projekt med stämapparat på varje kanal och på detta sätt enkelt se direkt vilken synt som är lite ostämd?

    Tänker mig att man lägger upp ett projekt där alla syntar spelar ett A440 och att man då direkt ser vilka som inte är på noll drift.

    Finns detta?

  2. #2
    biomoib
    biomoib är inte uppkopplad
    biomoibs avatar
    Veteran
    Jag missförstår kanske men Logic har en egen tuner plugin som du kan lägga på alla spår om du vill.

  3. #3
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator
    Citat Ursprungligen postat av biomoib Visa inlägg
    Jag missförstår kanske men Logic har en egen tuner plugin som du kan lägga på alla spår om du vill.
    Ahhh, den låg under "metering" - jag tittade bara på "utility" ... Det var precis vad jag var ute efter! Kalas! Stort tack!

  4. #4
    synthetic
    synthetic är inte uppkopplad
    synthetics avatar
    Veteran
    Annars finns ju uppsjö till Android att ladda hem

  5. #5
    machinepop
    machinepop är uppkopplad nu
    machinepops avatar
    Administrator
    Fast, det är ju inte analogt att stämma så.










  6. #6
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator
    Det var exakt detta som jag var ute efter, men inte hittade pga att jag letade på fel ställe. Tack biomoib!

    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	Tune.jpg 
Visningar:	34 
Storlek:	381,2 KB 
Id:	84031
    Senast redigerat av Lackan den 2018-10-11 klockan 14:50. Anledning: Missförstod

  7. #7
    hasse_fx
    hasse_fx är inte uppkopplad

    Vintage
    Citat Ursprungligen postat av Lackan Visa inlägg
    Jag har massa gamla analoga syntar där många av dem stämmer ur sig mellan varje session. Jag får alltid lägga en kvart på att stämma "problembarnen" - även när de väl värmt upp sig.
    Citat Ursprungligen postat av machinepop Visa inlägg
    Fast, det är ju inte analogt att stämma så.
    Sådant går ju att lösa!


  8. #8
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator
    DET hade ju verkligen varit optimalt; HFX. Men var hittar man ett sådant gerät?

  9. #9
    hasse_fx
    hasse_fx är inte uppkopplad

    Vintage
    Citat Ursprungligen postat av Lackan Visa inlägg
    DET hade ju verkligen varit optimalt; HFX. Men var hittar man ett sådant gerät?
    Hör med de som bygger om Gasverket i Värtan. Mängder av mätarpaneler från första halvan av 1900-talet. Du kan säkert tjöta till dig några.

  10. #10
    Firechild
    Firechild är inte uppkopplad
    Firechilds avatar
    Veteran
    Hehe, äntligen!
    Du som hånade mig att jag behövde använda tuner plugins
    (Själv kör jag Waves GTR Tuner, men Logics är kanon också)
    Du har tappat ditt absolut gehör då antar jag på ålderns höst
    Själv har jag peppar peppar bara tappat några decibel på ena örat men det finns ju trim plugins för det också att sätta på mastern innan högtalarna

  11. #11
    machinepop
    machinepop är uppkopplad nu
    machinepops avatar
    Administrator
    Det jobbiga med att stämma är när man rattat in nån överstyrd och söndermodulerad grej som inte låter sig stämmas med mindre att man skruvat det ”vettigt”.

  12. #12
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator
    Citat Ursprungligen postat av Firechild Visa inlägg
    Hehe, äntligen!
    Du som hånade mig att jag behövde använda tuner plugins
    (Själv kör jag Waves GTR Tuner, men Logics är kanon också)
    Fan. Sitter inte du och jobbar? Har du tid att gå in här och kolla allt som händer..?

    Ja, det blir ju lite enklare att hitta de "svarta fåren" på detta sätt. Uppe till höger på vänstra skärmen ligger t.ex. ett litet svartgult engelskt kvalitetsbygge i äkta plast som är lynnigare än min gamla mormor...

    Citat Ursprungligen postat av machinepop Visa inlägg
    Det jobbiga med att stämma är när man rattat in nån överstyrd och söndermodulerad grej som inte låter sig stämmas med mindre att man skruvat det ”vettigt”.
    Jo, så är det naturligtvis.

    Men det var mer en hint jag var ute efter, sedan får man ju ändå stämma vissa lite på känsla.

    Men detta spar mig minst tio minuter inför varje startup.

  13. #13
    biomoib
    biomoib är inte uppkopplad
    biomoibs avatar
    Veteran
    Lol... det ser åtminstone imponerande ut....

    Citat Ursprungligen postat av Lackan Visa inlägg
    Det var exakt detta som jag var ute efter, men inte hittade pga att jag letade på fel ställe. Tack biomoib!

    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	Tune.jpg 
Visningar:	34 
Storlek:	381,2 KB 
Id:	84031

  14. #14
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator
    Citat Ursprungligen postat av biomoib Visa inlägg
    Lol... det ser åtminstone imponerande ut....
    Haha, ja i min iver så lade jag upp alla - även dom som inte är bråkiga. Det är nog egentligen bara ett par-tre-fyra stycken som alltid bråkar faktiskt.


    Citat Ursprungligen postat av Firechild Visa inlägg
    Du har tappat ditt absolut gehör då antar jag på ålderns höst
    Själv har jag peppar peppar bara tappat några decibel på ena örat men det finns ju trim plugins för det också att sätta på mastern innan högtalarna
    Inte då. Unge herrns hörsel är nog bara en smula bättre. Det är inte det.

    Det är bara så jobbigt att starta upp ett projekt med 18-20 syntar, och så är det något mitt i allt som låter surt som faen.

    Då får jag sitta och stänga av kanal efter kanal till jag hittar vad som låter keff. Nu ser jag det på en gång!
    Senast redigerat av Lackan den 2018-10-11 klockan 15:22.

  15. #15
    Frengus
    Frengus är uppkopplad nu
    Frenguss avatar
    Veteran
    Varför inte köpa 18st TC polytune 2 så du slipper mjukvara? Vi vet ju alla det direkt låter sämre med digital skit i signalvägen?

  16. #16
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator
    Köpa nytt skit? Vet du hur kasst nya grejer låter egentligen? SMD och halvdigitalt mög hela bunten.

    Jag kör med en Korg WT-12 från tidigt 80-tal, låter skitbra och stämmer som en gud. Var inne på att köpa 18 WT-12'or men kommer nog lägga de 20 laxen på en ny preamp istället...

  17. #17
    Frengus
    Frengus är uppkopplad nu
    Frenguss avatar
    Veteran


    Allt låter bättre och hitsen ramlar in med nya preamps!

  18. #18
    Lackan
    Lackan är inte uppkopplad
    Lackans avatar
    Moderator
    Word!

Liknande ämnen

  1. finns det någon au plugin som låter som jx8p-chorus?
    Av Funkenteller i forum Övrig mjukvara
    Svar: 23
    Senaste inlägg: 2014-11-23, 19:04
  2. plugin som skickar trigsignaler?
    Av Lofi i forum Datorer & kringutrustning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2014-04-21, 17:11
  3. Plugin som centrerar basen?
    Av otechn i forum Mixning & mastring
    Svar: 15
    Senaste inlägg: 2014-03-04, 15:57
  4. Stämapparat som VST/AU?
    Av outshape i forum Övrig mjukvara
    Svar: 17
    Senaste inlägg: 2013-08-14, 22:16
  5. AU som plugin format
    Av pme i forum Övrig mjukvara
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2008-10-02, 23:39

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •