Resultat 1 till 15 av 15

Ämne: Får svartskärm.

  1. #1
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator

    Får svartskärm.

    En gammal dator med

    2600k
    Asus P8Z68-v
    GTX1070ti
    nätaggregatet har tillräckliga watt och har drivet större strömslukare förut.

    Skärmen blir plötsligt nattsvart och en fläkt kör på fullt blås. Gör inget särskilt just då som jag kan utgå från... Som att spela spel eller något. Mitt i surfandet... Alltid när jag skrivit ett långt inlägg.

    Detta hände i går en gång och precis nyss.
    Teorier någon ?

  2. #2

    Veteran
    Kör memtest
    Den långa varianten

  3. #3
    my03
    my03 är inte uppkopplad
    my03s avatar
    Veteran
    Hur är skärmen ansluten? Hdmi? Dp? Konverter? Typ av skärm och upplösning du använder?

  4. #4
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator
    Ja just det ja memetest... ska köra det sedan.

    DP på en ACER XB271H Det är en gamerskärm som klarar 144 hz och nog mer om man ställer in något.

  5. #5
    my03
    my03 är inte uppkopplad
    my03s avatar
    Veteran
    Verkar vara lite av ett bekymmer för många, men här finns tydligen råd att få (värt att testa, speciellt de ifrån sidan 2): https://community.acer.com/en/discus...ut-randomly/p2

  6. #6
    Infra
    Infra är inte uppkopplad
    Infras avatar
    Veteran
    Blinkar Caps Lock medans fläkten rusar ?

  7. #7
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator
    Citat Ursprungligen postat av Infra Visa inlägg
    Blinkar Caps Lock medans fläkten rusar ?
    Vet inte och glömmer varje gång att kolla efter sånt... men ska försöka komma ihåg att kolla nu

    (problemet kvarstår) har kontrollerat drivrutinen nu och har den senaste.

    Det blir alltså inte som att det blinkar till svart... Det är död dator så att säga... men fläkt på fullt blås. Måste fulrebotas ctrl alt del funkar alltså inte. Det är bara dra ut nätsladd rebot som fungerar.

  8. #8

    Veteran
    CPU fläkt som sitter lite löst?
    Har du gjort memtest? Den långa?

  9. #9
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator
    Citat Ursprungligen postat av drloop Visa inlägg
    CPU fläkt som sitter lite löst?
    Har du gjort memtest? Den långa?
    Nää...

    Letar efter någon bra nu,tror jag har en på CDskiva men cd läsaren har jag nog kastat bort? Måste nog hitta en lämplig på nätet som är gratis tycker jag nu

  10. #10

    Veteran
    Finns inbyggt i Windows.
    mdsched.exe
    Teyck F1 och välj exrended test

    Kör du Win10 så finns det ett nytt tool
    https://www.windowscentral.com/how-c...ems-windows-10

    Kolla CPU fläkten. Det brukar få maskiner att tvärdyka.

  11. #11
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator
    win 7 är det.

    Körde den testen och det var inget problem där heller.

    Skakat på burken och inget sitter löst.

    Fläktar snurrar medmera.

  12. #12
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator
    nu har jag kört ett verktyg från nvidia som kollar firmware på grafikkortet, det var det senaste där med.

  13. #13
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator
    Jag uppdaterade ju grafikdrivutinen någon mindre version uppåt... kanske om man har tur så var det något där på den äldre drivrutinen,,, vi får se.

  14. #14
    Haplo
    Haplo är inte uppkopplad
    Haplos avatar
    Veteran
    Låter som att burk/drivrutin som kraschar och hamnar i något felsäkert läge.

    Kolla om du har filer under C:\windows\minidump som motsvarar tiderna för när ditt problem händer.
    För att läsa filerna så har jag använt detta tidigare.
    http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

    Även om man inte förstår vad felet är på beskrivningen så har man något att använda för att söka på google etc.

  15. #15
    Modellear
    Modellear är inte uppkopplad
    Modellears avatar
    Moderator
    Det löste sig för ett par timmar sedan.

    Det var två små strömkablar som matar grafikkortet med ström som glidit ut och jag såg inte det. Ruckade på allt men tänkte inte på dom små... Första gången något sånt hänt.

Liknande ämnen

  1. Svarta får?
    Av Padre i forum Syntar, samplers & sånt
    Svar: 87
    Senaste inlägg: 2015-01-10, 16:58
  2. När ni får panik...
    Av Pidda i forum Allmänt om musik
    Svar: 16
    Senaste inlägg: 2006-02-11, 17:16

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •