Resultat 1 till 7 av 7

Ämne: Plötsligt börjar Yamaha CS-5 att "tjuta".

  1. #1
    skogge
    skogge är inte uppkopplad
    skogges avatar
    Veteran

    Plötsligt börjar Yamaha CS-5 att "tjuta".

    Jag har t o m dragit ur nätsladden men så fort telekabeln ens nuddar någon av kontakterna på baksidan så börjar ett vasst, jämnt tjutande att höras. Har bytt telekabel men samma problem. WTF!?

  2. #2
    El Toro
    El Toro är uppkopplad nu

    Veteran
    Grattis!

  3. #3
    machinepop
    machinepop är inte uppkopplad
    machinepops avatar
    Administrator
    Oinkopplad synt som tjuter? Det är ju fel nå'n annanstans då. Trasig kabel som orsaker jordstrul och rundgång i mixer/ljudkort?

    Edit: Okej, bytt kabel ja. Det låter som loop i mixer eller liknande då. Hur är resten kopplat?

  4. #4
    skogge
    skogge är inte uppkopplad
    skogges avatar
    Veteran
    Nej fan, synthen går rätt in i ljudkortet bara. Ingen ljudloop. Det funkade bra först men sedan knäppte det till och började tuta...

  5. #5
    waveterm
    waveterm är inte uppkopplad
    waveterms avatar
    Veteran
    Har du kört fantommatning in i CS:en ?

  6. #6
    skogge
    skogge är inte uppkopplad
    skogges avatar
    Veteran
    Citat Ursprungligen postat av waveterm Visa inlägg
    Har du kört fantommatning in i CS:en ?
    Nej. Testade den nu och nu är den som vanligt igen... :/

  7. #7
    hairofthedog
    hairofthedog är uppkopplad nu
    hairofthedogs avatar
    Veteran
    Har sett och hört talats om CS:ar som tjuter i vissa filterlägen. När jag köpte min CS5 kunde resonansen typ hänga sig och börja tjuta (det var så jag upplevde det, som om den började självoscillera typ, men det var i själva verket säkert något helt annat som hände) när man körde högpassläge. Det försvann efter en del motion och det kändes som om det berodde på att den fått stå (lågpass krånglade inte alls, vilket ju är rimligt med tanke på att det används typ jämt).

    Nu kvittar ju det här eftersom du hade problemet även med avstängd synt. Ville bara dela med mig.

Liknande ämnen

  1. Svar: 4
    Senaste inlägg: 2012-11-05, 02:41
  2. Listan i "midi port setup" helt plötsligt tom
    Av kotten i forum Cubase & Nuendo
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2009-01-03, 00:24
  3. OS X börjar "hända" för musik
    Av PF i forum Allmänt om musik
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2006-09-29, 14:28

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •