handdator

Visa fullständig version : Trigga flera clips samtidigt



Arete
2006-11-04, 17:08
Ålhöger, min fundering var detta:

Kör Live 5, där man bara kan ha ett clip/knapp, men jag skulle gärna vilja kunna trigga flera clips samtidigt på något sätt. Om jag lägger upp dom på en egen rad så kan jag ju inte låta några clips bara rulla på medans jag triggar andra (vad jag vet, har plöjt genom manualen men inte sett nåt).

T.ex. så vill jag kunna köra igång 6-7 clips som rullar, sen trigga tre andra clip samtidigt på ett smidigt sätt medans de andra rullar. Enda sättet jag funnit hittills är att mappa upp tre knappar till dessa tre clip och trycka ner samtidigt, men det känns inte så smidigt. Jag vet att man kan mappa upp flera clips till samma knapp i live 6, men känner inte för att uppdatera riktigt än...

Så, någon som vet om nåt smidigt sätt att fixa detta?

Clase
2006-11-04, 17:35
Det är en funktion som jag också suktat efter, men tyvärr löste jag det bäst genom att fixa de olika clipen i olika scenes.

Alternativt tror jag att det borde funka med att koppla några knappar till stoppfunktionen för klippen som är globala för varje kanal. Då får du dock klicka på en knapp för att trigga scenes och sedan stänga av de klipp du vill ha av. Funkar rätt ok, men är rätt så omständigt också.

battiman
2006-11-04, 17:47
Om vi kallar boxarna som man droppar clippen i för "rutor" så kan man göra så här...

Man stänger av en rutas "playknapp" (högerklick, skulle jag tro) så att när du kickar igång en ny scen påverkas inte just de rutorna - du ser att rutan blir helt tom och playsymbolen är borta. Har du t ex tre clip i scen 1 (trummor, bas, keyboard) och vill att trummorna ska fortsätta spela när du kickar igång scen 2 så får du markera alla rutor under trumklippet och stänga av deras playknapp.

Jag tror att det är det du vill ha...

Arete
2006-11-04, 17:49
Men jaaaaa!!! :-D

Tackar tackar battiman, det var ju precis det jag var ute efter :-D

Clase
2006-11-04, 20:17
Wow! Ännu en smart funktion! Tack battiman!!! :D

timothy
2006-11-05, 00:34
Bra tips! Har inte ens funderat på att det borde finnas en sån funktion. Skitbra.

false messiah
2006-11-05, 01:51
Ctrl/Äpple-E är snabbkommandot för att ta bort stoppknappen.