handdator

Visa fullständig version : Synca 2 datorer Reason/Cubase.



Electroboy
2005-10-14, 09:00
finns det något smidigt sätt?
tanken jag hade var att synca 2 laptops. varav den ena kör Reason, den andra Cubase. Kan man köra typ Rewire via nätverk? eller måste man midi eller usb synca dom?

någon som har ideér, eller känner till något?

PF
2005-10-14, 09:03
MIDI, klockrent, i ordets bemärkelse. Dock är det smartare att köra bägge program i samma dator om du ska synka bättre. ReWire gör det jobbet då. ReWire funkar ej över nätverk (än / vad jag vet).

Electroboy
2005-10-14, 09:06
haha, fyndigt PF. med Midi>klockrent:D
tack för ett snabbt svar. men ska man köra det, så blir det att mounta nått midi-interface dårrå.

tanken är att jag och en kompis brukar sitta och jamma. så tänkte jag att det skulle vara kul att få det tajmat någon gång.
fast det är kul att bara jazza och låta det bli som det blir ändå.

PF
2005-10-14, 09:07
Ja, herrejösses, någon interaktion måste ni ju ha då. Ni kan ju inte automatisera allt... ;)

Electroboy
2005-10-14, 09:19
precis!

PF
2005-10-14, 09:39
Idé: Låt kille 1 köra beats och kille 2 köra långa och swooshiga pads & osv, då är det inte supernoga med synken heller :)

Electroboy
2005-10-14, 09:42
exakt så har vi kört:)

men så vill man ju kasta in en loop eller något, blir det snetakt, haha...
men å andra sidan, kan vara bra att begränsa sig även. annars blir det bara battle om "vem var det som gjorde det nu"...hehe

imported_Patbos
2005-10-14, 09:44
Finns ett program som heter "midi over lan" med...

Då kopplar du bara en nätverkskabel mellan datorerna.

Borde bli mindre sync-problem då då överföringen är snabbare, eller?

Electroboy
2005-10-14, 09:46
Finns ett program som heter "midi over lan" med...

Google, here i come!

Edit:
http://www.musiclab.com/downloads/trial/

imported_Patbos
2005-10-14, 10:00
japp, det programmet

sawtooth
2005-10-14, 10:17
Var det inte lite dyrt, det där programmet? :hmmm:

waveterm
2005-10-14, 10:23
Systemlink i Kiubejs då ?

L

imported_Patbos
2005-10-14, 10:23
kan kanske tyckas... är säkert praktiskt om man har en studio där man har nätverk uppkopplat.

Frågan är hur bra det vore över W-lan... coolt om polarna kan komma hem med laptops och jamma :-P

Electroboy
2005-10-14, 14:46
borde vara samma sak över wireless... ska hem och testa:)