Resultat 1 till 18 av 18

Ämne: TX81Z - spelar för hög ton

  1. #1
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran

    TX81Z - spelar för hög ton

    Köpte en TX81z som låter fantastiskt men den ligger 2 toner för högt.
    Vad kan det bero på och hur kan man justera detta?

  2. #2
    Ambulansen
    Ambulansen är inte uppkopplad
    Ambulansens avatar
    Veteran
    Lär väl finnas en tune-funktion? Hursomhelst, en digitalsynt jag fick lät bara konstigt så jag körde en googling på "restore factory settings" och kombiknappade loss. Löste alla problem.

  3. #3
    jocks1
    jocks1 är inte uppkopplad

    Veteran
    Dra ut instruktionsbladet under panelen Där finns det olika funktioner att välja på.

  4. #4
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    Och det har jag gjort

  5. #5
    KungKrille
    KungKrille är inte uppkopplad
    KungKrilles avatar
    Senior
    Det finns en master tune på den under "utility" tror jag. För alla ljud transponeras?

  6. #6
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    Citat Ursprungligen postat av KungKrille Visa inlägg
    Det finns en master tune på den under "utility" tror jag. För alla ljud transponeras?
    Japp. Alla ljud transponeras. Ska dyka ner i menyerna ikväll. Tack för tipset

  7. #7
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    Provat att ändra transponeringen på mastern samt stämt den med en tu-200. Verkar få till stämningen med som visar A3 på 440 hz. Men ändå ligger den fel.

  8. #8
    dickydiggler
    dickydiggler är inte uppkopplad
    dickydigglers avatar
    Veteran
    Kollat microtuning-inställningarna?

  9. #9
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    Om någon i Stockholm kan titta till den så vore det topp. Åker gärna över med den.

  10. #10
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    Citat Ursprungligen postat av dickydiggler Visa inlägg
    Kollat microtuning-inställningarna?
    Ja. Har varit inne och nollat. Men har inte jobbat med microtuning innan.

    - - - Uppdaterad - - -

    Nu har jag fått ner den så den spelar en ton för högt.

  11. #11
    dickydiggler
    dickydiggler är inte uppkopplad
    dickydigglers avatar
    Veteran
    Hur triggar du den? Provat med annan klaviatur/sequencer?

  12. #12
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    Citat Ursprungligen postat av dickydiggler Visa inlägg
    Hur triggar du den? Provat med annan klaviatur/sequencer?
    Använder Deepmind 12 som klav. Deepmind och Bass station 2 låter bra tillsammans men inte bass station 2 och TX81z.

  13. #13
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    Kan man factory reseta och ändå behålla presets?

  14. #14
    machinepop
    machinepop är inte uppkopplad
    machinepops avatar
    Administrator
    Citat Ursprungligen postat av Ringflower Visa inlägg
    Använder Deepmind 12 som klav. Deepmind och Bass station 2 låter bra tillsammans men inte bass station 2 och TX81z.
    Men DM12 och TX81z då? Utan BS2 inblandad...

  15. #15
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    De låter bra tillsammans. Har även provat med en string Melody II och det är samma resultat där.

  16. #16
    machinepop
    machinepop är inte uppkopplad
    machinepops avatar
    Administrator
    Styr du alltså BS2 och TX81z från DM12, går midisignalen genom BS2? Jag får medge att jag inte riktigt fattar nämligen.

    Om DM12 och BS2 låter bra ihop.
    Om DM12 och TX81z låter bra ihop.
    Då borde BS2 och TX81z låta bra ihop.

    Menar vi också att midisignalen funkar som tänkt i rad 1 och 2 ovan så kan jag bara se att det är BS2 som gör något med signalen.

    Eller är det en ren stämningsgrej? Nå't syncljud som luras eller liknande?

  17. #17
    Ringflower
    Ringflower är uppkopplad nu
    Ringflowers avatar
    Veteran
    TX81 och DM-12 är midikopplade, basic koppling. Inga andra mididragningar. Bass station har jag enbart använt för att ta toner med och jämföra.

    Nu gjorde jag någon grej genom att trycka in båda Cursorknapparna samtidigt som jag startade synten. Då verkar den stämma.
    Funderar på om det är dags för batteribyte helt enkelt.

  18. #18
    machinepop
    machinepop är inte uppkopplad
    machinepops avatar
    Administrator
    Weird... inte för att jag riktigt fattade ändå. Det blir lite lurigt med en digitalkloss och analoga som har och/eller inte har autotune, huruvida midi sitter i osv. Men funkar den så var det kanske bara batterivoodoo?

Liknande ämnen

  1. Orgeln spelar samma ton i alla oktaver
    Av Marcus75 i forum Syntar, samplers & sånt
    Svar: 41
    Senaste inlägg: 2017-09-02, 06:39
  2. Xbase 888 + FF400 = För hög gain?
    Av Ewigland i forum Datorer & kringutrustning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2014-07-16, 18:40
  3. Generell ljudnivå för hög i Logic Pro X?
    Av Niklas Hellgren i forum Logic
    Svar: 8
    Senaste inlägg: 2014-02-15, 12:05
  4. Svar: 2
    Senaste inlägg: 2012-05-10, 23:33
  5. Vad gör man med en JV-30 som fått lite för hög spänning?
    Av -Baltazar- i forum Syntar, samplers & sånt
    Svar: 12
    Senaste inlägg: 2007-03-22, 06:50

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •