Sidan 56 av 56 FörstaFörsta ... 6 46 52 53 54 55 56
Resultat 3 301 till 3 324 av 3324

Ämne: ARP 2600 - DIY

  1. #3301
    Börjar bli varm i kläderna Fogelbergs avatar
    Reg.datum
    Jun 2012
    Ort
    Helsingborg
    Inlägg
    145
    Cool. Tror man kan köra 2n3958 också.

    Citat Ursprungligen postat av Nils100 Visa inlägg
    Jag bytte ut den mot en 071:a i en av syntarna jag byggde, eftersom transistorn var trasig. Jag inbillade mig faktiskt att ljudet blev bättre då, men jag är inte säker.

  2. #3302
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Hur märker man att den är sönder då? vad är symptomen?

  3. #3303
    Börjar bli varm i kläderna Fogelbergs avatar
    Reg.datum
    Jun 2012
    Ort
    Helsingborg
    Inlägg
    145
    Det finns ingen signal ut från VCO2 triangle och sine.

    Citat Ursprungligen postat av AonFluX Visa inlägg
    Hur märker man att den är sönder då? vad är symptomen?

  4. #3304
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av Fogelberg Visa inlägg
    Det finns ingen signal ut från VCO2 triangle och sine.
    Ok, tack. Kan vara bra att veta

  5. #3305
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av Fogelberg Visa inlägg
    Det finns ingen signal ut från VCO2 triangle och sine.
    Kanske påpekar jag det uppenbara, men du har tänkt på att pinouten på PCBn är fel för 2n3954. Bara så du inte ah monterat den felaktigt.
    https://www.dsl-man.de/display/TTSH/TTSH+Release+rev.3

  6. #3306
    Börjar bli varm i kläderna Fogelbergs avatar
    Reg.datum
    Jun 2012
    Ort
    Helsingborg
    Inlägg
    145
    Citat Ursprungligen postat av AonFluX Visa inlägg
    Kanske påpekar jag det uppenbara, men du har tänkt på att pinouten på PCBn är fel för 2n3954. Bara så du inte ah monterat den felaktigt.
    https://www.dsl-man.de/display/TTSH/TTSH+Release+rev.3
    Ja

  7. #3307
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Nu har jag monterat alla icke-mekaniska komponenter och IC-socklar. Är det safe att ge mainboard ström, även om inga trimmers/jacks/sliders eller IC's är monterade? Inte heller alla electrolyter är monterade. Men jag vi testa min OSC-subboards via OSC1 och vill därför koppla på PSUn. Så, vågar jag?

  8. #3308
    Vintage kroffes avatar
    Reg.datum
    Jun 2005
    Inlägg
    17 016
    Känns ju som du kommer ha väldigt låg oscillations-frekvens på oscillatorerna om du inte har några panelkomponenter monterade.

  9. #3309
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av kroffe Visa inlägg
    Känns ju som du kommer ha väldigt låg oscillations-frekvens på oscillatorerna om du inte har några panelkomponenter monterade.
    Ja det kanske det blir iofs, men i guiden för ver.1 så verkar det gå att se en vågform http://www.guyd2.com/ttsh-buildpocket.pdf
    Men ingen annan fara med att main-board ej är helt färdigbyggd då jag kopplar på PSU (förutsatt att jag byggt korrekt med de grejer jag har monterat )? Tänker ju mest på rare-parts.

  10. #3310
    Vintage kroffes avatar
    Reg.datum
    Jun 2005
    Inlägg
    17 016
    Vilken skum guide - det där är definitivt inte zthee egna guide, skulle nog titta på den istället:
    http://thehumancomparator.net/TTSH-BUILD.pdf

  11. #3311
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av kroffe Visa inlägg
    Vilken skum guide - det där är definitivt inte zthee egna guide, skulle nog titta på den istället:
    http://thehumancomparator.net/TTSH-BUILD.pdf
    Jag har inte slaviskt följt nån, utan försökt följa Zthee och hans sida. Men jag ser i den guid du länkade så testar även Zthee OSC-boards i OSC1, på det vis jag vill göra. Problemet (om det ens är något) är att jag har nästan allt annat klart på mainboard också, som då får ström om jag kopplar in PSU. Då undrar jag om det eg är något problem. Jag tror ju inte att det är det men ville slänga ut frågan för att se om nån gjort så.

  12. #3312
    Vintage kroffes avatar
    Reg.datum
    Jun 2005
    Inlägg
    17 016
    Citat Ursprungligen postat av AonFluX Visa inlägg
    Jag har inte slaviskt följt nån, utan försökt följa Zthee och hans sida. Men jag ser i den guid du länkade så testar även Zthee OSC-boards i OSC1, på det vis jag vill göra. Problemet (om det ens är något) är att jag har nästan allt annat klart på mainboard också, som då får ström om jag kopplar in PSU. Då undrar jag om det eg är något problem. Jag tror ju inte att det är det men ville slänga ut frågan för att se om nån gjort så.
    Det står ju
    And apply +15V to the marked resistor.
    Vilket ju är samma som du får genom att montera panel monterad coarse slider. Jag tycker det är lättare att montera den istället för meka runt med krokodilklämmor mot PSUn.

  13. #3313
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av kroffe Visa inlägg
    Det står ju

    Vilket ju är samma som du får genom att montera panel monterad coarse slider. Jag tycker det är lättare att montera den istället för meka runt med krokodilklämmor mot PSUn.
    Trodde man gav +15 för att "öppna" ADSR, missuppfattade schemat då.
    Men ja 15v måste man ju ge, och det har jag förberett en lite trigg-kabel för att göra

  14. #3314
    Vintage kroffes avatar
    Reg.datum
    Jun 2005
    Inlägg
    17 016
    Citat Ursprungligen postat av AonFluX Visa inlägg
    Trodde man gav +15 för att "öppna" ADSR, missuppfattade schemat då.
    Men ja 15v måste man ju ge, och det har jag förberett en lite trigg-kabel för att göra
    Nej, läser i 4027-delen, här är hela sammanhanget:
    Insert the 4027-1, jumper the KBD CV to GND and apply power (The reason you're shorting this is because the KBD CV trace is long. It should terminate in a jack on the front panel, which doesn’t exist right now. So instead it works like a nice antenna picking up stuff it shouldn’t. Making your nice sawtooth looking funky.). And apply +15V to the marked resistor. Check the 2 pads marked with a sawtooth and a square on board and you should see the desired waveforms.

  15. #3315
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av kroffe Visa inlägg
    Nej, läser i 4027-delen, här är hela sammanhanget:
    Jo, trodde bara att den 220k resistorn man skulle lägga 15v på var kopplad med ADSR-slidern.
    Äh, fan jag testar och koppla in PSU sen och tittar efter vågformer. Blir det magic moke nu, så hade det säkert blivit det även efter de sista komponenterna kommer på plats.

    Update: Ingen magic smoke, men +15v på den punkt som visas hjälpte inte. Jag kunde med voltmeter se att jag hade sågtandsbetende med ca 10vpp, men med en freq på kanske 0.25 Hz, så alldeles för lågt för att se något på oscilloskopet. Så får vänta till slidersarna kommer så jag kan öka freq.
    Senast redigerat av AonFluX den 2017-05-15 klockan 23:13.

  16. #3316
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av Fogelberg Visa inlägg
    Det finns ingen signal ut från VCO2 triangle och sine.
    Min monterade 2N3954 verkar oxå spöka. Jag får triangel ut på både tri-out och på sin-out, och det går inte att trimma in med gain och purity, utan den förblir en sågtand.
    Men jag jobbar vidare med annat och byter den senare..

  17. #3317
    Börjar bli varm i kläderna member123s avatar
    Reg.datum
    Jan 2012
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    61
    Har precis satt igång bygge på en rev2. Men det här från BOM verkar inte stämma.
    4n7 betyder väl 4.7 och inte 47 som mouser-delen är, eller är jag ute och cyklar med labelingen?

    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	4n7.jpg 
Visningar:	11 
Storlek:	22,8 KB 
Id:	75436

    Mouser numret är alltså: 594-K473K20X7RH5TH5

  18. #3318
    Veteran segerfalks avatar
    Reg.datum
    Jan 2006
    Ort
    Helltown, Skåne
    Inlägg
    3 508
    Citat Ursprungligen postat av member123 Visa inlägg
    Har precis satt igång bygge på en rev2. Men det här från BOM verkar inte stämma.
    4n7 betyder väl 4.7 och inte 47 som mouser-delen är, eller är jag ute och cyklar med labelingen?

    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	4n7.jpg 
Visningar:	11 
Storlek:	22,8 KB 
Id:	75436

    Mouser numret är alltså: 594-K473K20X7RH5TH5
    BOM:en stämmer inte helt 100% 4n7 betyder 4.7nF

  19. #3319
    Börjar bli varm i kläderna member123s avatar
    Reg.datum
    Jan 2012
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    61
    Citat Ursprungligen postat av segerfalk Visa inlägg
    BOM:en stämmer inte helt 100% 4n7 betyder 4.7nF
    Tackarrr!

  20. #3320
    Börjar bli varm i kläderna member123s avatar
    Reg.datum
    Jan 2012
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    61
    Btw. Någon som har koll på en Zthee version av build guiden för rev2? Den som ligger uppe nu verkar vara rev3 och länk till guide för rev1.

  21. #3321
    Veteran
    Reg.datum
    Jun 2013
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    1 241
    Citat Ursprungligen postat av AonFluX Visa inlägg
    Min monterade 2N3954 verkar oxå spöka. Jag får triangel ut på både tri-out och på sin-out, och det går inte att trimma in med gain och purity, utan den förblir en sågtand.
    Men jag jobbar vidare med annat och byter den senare..
    Update: Fick bara trimma in lite bättre, så kom sinusen fram Då verkara jag vara klar med mitt bygge (utom högtalare som jag tror jag skippar och sen reverbtank som ska beställas).
    Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	sine.JPG 
Visningar:	5 
Storlek:	80,6 KB 
Id:	75564

  22. #3322
    Veteran jonachis avatar
    Reg.datum
    Feb 2012
    Ort
    UMEÅ
    Inlägg
    1 093
    Ska just montera reverbet i Zthees låda men har inga skruvar och muttrar som passar. Vad använde ni?

  23. #3323
    Veteran mushs avatar
    Reg.datum
    Jan 2006
    Ort
    Frederiksberg, Köpenhamn
    Inlägg
    2 690
    Citat Ursprungligen postat av jonachi Visa inlägg
    Ska just montera reverbet i Zthees låda men har inga skruvar och muttrar som passar. Vad använde ni?
    Jag körde M3 jag hade liggande med stora brickor på insidan (om jag minns rätt).

  24. #3324
    Veteran jonachis avatar
    Reg.datum
    Feb 2012
    Ort
    UMEÅ
    Inlägg
    1 093
    Ok provade m3 men hade inte tillräckligt långa och de kändes som i tanigaste laget för de stora hålen på tanken.

Liknande ämnen

  1. ARP 2600 - 99% död!
    Av Position Zero i forum DIY - bygg & reparation
    Svar: 35
    Senaste inlägg: 2016-08-12, 23:11
  2. ARP 2600
    Av enapa i forum Syntar & sånt
    Svar: 45
    Senaste inlägg: 2014-03-06, 23:47
  3. Arp 2600 priser
    Av drdreas i forum Syntar & sånt
    Svar: 16
    Senaste inlägg: 2005-03-30, 15:04
  4. ARP 2600
    Av kalkis i forum Övrig mjukvara
    Svar: 8
    Senaste inlägg: 2004-12-30, 19:47

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •